Primarul Constanţei: Începând de astăzi, toate proprietăţile vor putea fi vândute numai cu aprobarea Consiliului Local

Toate proprietăţile municipiului Constanţa vor putea fi vândute numai cu aprobarea Consiliului Local, iar plata se va face integral către municipiu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

3248 afișări
Imaginea articolului Primarul Constanţei: Începând de astăzi, toate proprietăţile vor putea fi vândute numai cu aprobarea Consiliului Local

Primarul Constanţei: Începând de astăzi, toate proprietăţile vor putea fi vândute numai cu aprobarea Consiliului Local

”O schimbare de principii, de fundament, se referă la modul în care se vor vinde proprietăţile municipiului. Începând de astăzi, toate vânzările vor fi aprobate doar de Consiliul Local. Dispar mandatele speciale pentru RADET, RATC, Confort Urban, ECOSAL etc. Rămân doar cele stabilite prin lege, ANL-uri, Legea 112, dar în rest, orice se vinde doar de către Consiliul Local. El se pronunţă asupra oportunităţii şi asupra condiţiilor de vânzare”, a declarat primarul Constanţei.

El a explicat că aceste vânzări vor fi făcute prin licitaţie, plata urmând să se facă integral.

”Totul se vinde prin licitaţie, iar plata se face integral către municipiu. Nu în rate, nu eşalonat, nu transferând un risc de insolvenţă către oraş”, a spus Făgădău, precizând că de finalizarea vânzărilor se va ocupa o comisie din care vor face parte şi reprezentanţi ai tuturor partidelor din CLM.

”De ducerea la îndeplinire a vânzărilor se va ocupa o comisie formată din 11 oameni, cinci consilieri locali - doi PSD, doi PNL, unul PMP şi şase funcţionari din cadrul aparatului de specialitate al primarului”, a afirmat primarul Constanţei.

De asemenea, Decebal Făgădău a anunţat şi că, prin intermediul unei aplicaţii, constănţenii vor putea să reclame ceea ce nu funcţionează în oraş, precizând că cetăţenii vor şi primi răspuns la aceste sesizări.

”Am planificat deja şi pe 1 octombrie vom lansa o aplicaţie gen civic alert, o aplicaţie prin care fiecare constănţean va putea reclama ceea ce nu funcţionează. În primă etapă doar pe anumite categorii de probleme, pentru că în background trebuie să asigurăm şi instrumentele de rezolvare a problemei şi de transmitere a unui feedback, dacă problema s-a rezolvat, dacă e în curs de rezolvare, nu să mai dăm doar un număr de înregistrare şi să uităm de el cu anii”. a spus edilul.

Potrivit primarului Constanţei, va urma un an în care nu va fi foarte popular pentru că ”se va vorbi despre amenzi, despre taxe, de gunoaie, despre cine nu face curat, cine nu înţelege cum să se comporte într-un oraş”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici