Primarul din Cogealac şi alţi cinci localnici au fost arestaţi preventiv

Primarul din comuna constănţeană Cogealac, Cati Hristu, şi alţi cinci localnici, au fost arestaţi preventiv, miercuri noapte, pentru 29 de zile, iar alte trei persoane, printre care şi viceprimarul comunei, Mihai Dore, sunt cercetate în libertate, în cazul scandalului de luni, din localitate.

135 afișări
Imaginea articolului Primarul din Cogealac şi alţi cinci localnici au fost arestaţi preventiv

Primarul din Cogealac şi alţi cinci localnici au fost arestaţi preventiv (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Instanţa Judecătoriei Constanţa a acceptat, miercuri noapte, aproape de miezul nopţii, solicitarea procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a primarului comunei Cogealac, Cati Hristu, şi a celor cinci localnici, implicaţi în scandalul de luni, de la parcul eolian care se construieşte în localitate, în care cinci persoane au fost rănite cu gloanţe de cauciuc.

De asemenea, în cazul altor trei localnici, printre care şi viceprimarul comunei, Mihai Dore, care, în prezent, este spitalizat cu o plagă împuşcată toracică, judecătorii au decis cercetarea acestora în libertate.

Potrivit procurorilor constănţeni, edilul comunei Cogealac şi susţinătorii săi sunt cercetaţi pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iar faţă de Cati Hristu şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică şi apologia infracţiunilor.

Decizia instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Constanţa.

Şase persoane implicate în scandalul din localitatea constănţeană Cogealac, între care şi primarul comunei, Hristu Cati, au fost reţinute, marţi seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa.

În total, în acest caz au fost audiate peste 40 de persoane de către procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa.

Cinci persoane au fost rănite, luni, în localitatea constănţeană Cogealac, fiind împuşcate cu gloanţe de cauciuc, în urma unui conflict între primar şi localnici, pe de o parte, şi angajaţii unei firme de pază a societăţii care construieşte un parc eolian în zonă, pe de altă parte.

Primarul Hristu Cati şi câteva zeci de persoane au mers la societatea respectivă pentru a o amenda, dar, pentru că nu au fost lăsaţi să treacă gardul societăţii, fiind proprietate privată, s-au luat la ceartă cu angajaţii firmei de pază care supravegheau perimetrul. În urma conflictului care a urmat, cinci persoane au fost rănite cu gloanţe de cauciuc, fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale.

Două din cele cinci persoane împuşcate au rămas internate în spital, fiind operate, în prezent starea lor fiind stabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici