Primarul din oraşul Brăila: Victorie! Fără mască în Brăila!

  • Primarul din Brăila, Marian Dragomir, declarat împotriva purtării obligatorie a măştii în toate spaţiile publice, a postat un mesaj în care declară „Victorie”, în condiţiile în care în oraş nu s-a ajuns la rata de infectare de 3 la mie: „Garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectăm?”
5871 afișări
Imaginea articolului Primarul din oraşul Brăila: Victorie! Fără mască în Brăila!

Primarul din oraşul Brăila: Victorie! Fără mască în Brăila!

„VICTORIE !!! FĂRĂ MASCĂ ÎN BRĂILA !!! O poartă doar cine vrea !!!” - aşa îşi începe primarul postarea.

Acesta menţionează că va respecta întotdeauna legea, chiar şi atunci când nu îi convine, dar va folosi toate mijlocele legale pentru a apăra drepturile şi libertăţile brăilenilor şi va iniţia procedura de modificare a hotărârilor şi legilor „abuzive”.

„Conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă 49/13.10.2020 aprobată prin Hotărârea Guvernului 856/14.10.2020 în Brăila, deoarece sunt sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori, masca trebuie purtată doar în:

- pieţe
- târguri
- zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea)
- faleza
- zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje
- exteriorul obiectivelor turistice
- zonele pietonale comerciale
- proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii”, scrie edilul.

Acesta le transmite brăilenilor că atunci când se plimnă în Parcul Monument, Grădina Mare sau oriunde în Brăila, cu excepţia locaţiilor enumerate anterior, masca nu este obligatorie, dar cei care doresc o pot purta.

„Persoane mai temătoare spun … <dar dacă nu purtăm masca o să crească cazurile>. Eu îi întreb, cu tot respectul - garantează cineva că dacă purtăm masca nu ne infectăm? Există un studiu oficial? Personalul DSP Brăila a purtat mască, a respectat regulile … şi totuşi s-a infectat !!! Unii mi-au spus - <Au trecut alegerile, eşti 4 ani primar …. stai liniştit … nu te pune contra curentului ….> Am spus odată – DECÂT O VIAŢĂ SLUGĂ, MAI BINE 4 ANI VULTUR!!! Nu sunt <vultur>, este doar un proverb românesc adaptat. O să rămân mereu acelaşi om sincer şi nu mă voi vinde pentru un post sau interes personal”, scrie Marian Dragomir.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici