Primarul din Târgu-Mureş va contesta amenda de la CNCD: A spune adevărul în România devine un delict

Primarul oraşului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că va contesta amenda de la CNCD, considerând că nu a făcut afirmaţii rasiste. Florea l-a acuzat pe preşedintele instituţiei că a răspuns „la o comandă politică”. „Eu vorbesc de România reală”, spune edilul.

181 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu-Mureş va contesta amenda de la CNCD: A spune adevărul în România devine un delict

Primarul din Târgu-Mureş va contesta amenda de la CNCD

Dorin Florea a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a simţit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict.

„M-am înşelat când mi-am imaginat că mai există un dram de corectitudine, am simţit de mai multe ori că a spune adevărul în România devine un delict. A spune cu adevărat problemele cu care te confrunţi nu e pe placul unora, iar CNCD nu va rezolva, astfel, situaţia. CNCD reacţionează tipic, iar preşedintele, care a fost pus politic şi răspunde la comenzi politice, a avut cuvinte jignitoare la adresa mea, deşi nu mă cunoaşte. E foarte greu să îţi menţii o coloană vertebrală dacă ai fost pus politic. Voi contesta amenda deoarece cred în justeţea lucrurilor pe care le-am spus, departe de inepţiile spuse de CNCD, cum că ar fi afirmaţii rasiste. Eu vorbesc de România reală”, a spus Florea.

Edilul crede că preşedintele CNCD nici nu a avut timp să analizeze argumentele sale din scrisoarea transmisă marţi.

Dorin Florea susţine că a primit un număr mare de mesaje de la cetăţeni simpli la o problemă serioasă ridicată şi care l-au încurajat în demersul său.

„Eu nu am vorbit de ţigani, ci de persoane care ajung în această situaţie în care nu pot întreţine copiii. Cum să poată aşa ceva la 12 sau la 15 ani? Eu ştiu ce am făcut pentru comunităţile defavorizate, până unde sunt limitele şi cât de rău faci unor astfel de oameni oferindu-le bani”, a mai spus Dorin Florea.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, şi a constatat că afirmaţiile lansate de acesta în spaţiul public sunt „extrem de rasiste”. Decizia CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi, în urma afirmaţiilor lui Florea, pe Facebook, cum că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El a propus, astfel, introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii. Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici