Primarul Gheorghe Falcă (Arad), găsit în conflict de interese penal de către ANI / Reacţia lui Falcă: Am mai fost cercetat de către ANI

ANI anunţă că a sesizat Parchetul General în legătura cu existenţa unui conflict de interese penal, în care s-ar fi aflat primarul din Arad, Gheorghe Falcă. Edilul ar fi aprobat documente pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de o firmă la care el şi soţia sunt asociaţi.

1601 afișări
Imaginea articolului Primarul Gheorghe Falcă (Arad), găsit în conflict de interese penal de către ANI / Reacţia lui Falcă: Am mai fost cercetat de către ANI

Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, în conflict de interese penal. A fost sesizat Parchetul (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, Falcă Gheorghe a semnat şi aprobat 31 certificate de urbanism, patru autorizaţii de construire, două avize de oportunitate, două autorizaţii de desfiinţare şi o expunere de motive pentru 27 de beneficiari ale căror proiecte au fost realizate de aceeaşi societate comercială - Pro Arhitectura Arad SRL, societate în cadrul căreia persoana evaluată şi soţia sa deţin calitatea de asociaţi. De asemenea, soţia persoanei evaluate deţine şi funcţia de administrator la societatea comercială Pro Arhitectura Arad SRL. Cele 40 de acte materiale au fost semnate şi aprobate de Falcă Gheorghe, în calitate de primar al municipiului Arad, pe perioada mandatelor 2008 – 2012, respectiv 2012 – 2016. În perioada evaluată, SC Pro Arhitectura Arad SRL a distribuit dividende în cuantum de 403.000 Lei. Astfel, procedura de semnare şi aprobare a documentelor sus-menţionate a generat, în mod indirect, un folos material atât pentru Falcă Gheorghe, cât şi pentru soţia acestuia", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

În acest context, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Gheorghe Falcă a fost informat de inspectori.

Gheorghe Falcă: Am mai fost cercetat de către ANI şi am primit răspunsuri favorabile

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în cazul căruia Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat, luni, Parchetul General în legătură cu un conflict de interese penal, a arătat, printr-un comunicat de presă, că deţine „documentaţia necesară” care îi atestă nevinovăţia.

Într-un comunicat de presă transmis luni, corespondentului MEDIAFAX de PNL Arad, primarul Gheorghe Falcă a arătat că deţine „toată documentaţia necesară” pentru a dovedi că e nevinovat.

„Având în vedere comunicarea ANI cu privire la existenţa indiciilor privind un posibil conflict de interese, doresc să menţionez faptul că deţin documentaţia necesară care îmi atestă nevinovăţia. Agenţia Naţională de Integritate a desfăşurat controale periodice în cadrul Primăriei pe care o conduc şi nu au existat niciun fel de abateri de la lege”, a arătat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, într-un comunicat transmis luni, corespondentului MEDIAFAX, de PNL Arad.

Anterior, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara, referitor la sesizarea ANI în legătură cu existenţa unui conflict de interese penal în care s-ar fi aflat, că a mai fost cercetat de aceeaşi Agenţie şi în anii 2015, respectiv 2016, şi a primit răspunsuri favorabile.

"Eu am mai fost cercetat de către ANI şi am primit răspunsuri favorabile, de aceea nu ştiu de această analiză. Firma este dinainte de a fi eu primar şi este aceeaşi firmă. Şi în 2005 am fost cercetat şi în 2006 şi toate lucrurile au fost corecte. Sunt contracte private, nu sunt contracte ale Primăriei. Şi dumneavoastră dacă cereţi un Plan Urbanistic Zonal îl aprobă Consiliul Local, nu Primăria", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă se află la al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Arad, deţinând funcţia din 2004, după ce înainte a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Falcă s-a aflat în acţiune de divorţ cu soţia sa, procesul fiind supendat. Acţinea de divorţ a fost înregistrată în data de 9 iunie 2016, conform site-ul Judecătoriei Arad, respectiv la câteva zile după ce Gheorghe Falcă a câştigat cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar.

Ela şi Gheorghe Falcă s-au căsătorit în octombrie 2002, naşi fiind preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu şi Maria Băsescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici