Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, INCULPAT pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, pentru abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată.

664 afișări
Imaginea articolului Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, INCULPAT pentru abuz în serviciu

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, INCULPAT pentru abuz în serviciu (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

"În perioada 30.11.2006-19.12.2011, inculpatul Flutur Cătălin – Mugurel, în calitate de primar al Municipiului Botoşani, şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce priveşte încheierea şi derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafaţă de 4.668,00 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoşani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncţional.

Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiţionale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menţionată în cuprinsul ofertei financiare) redevenţa datorată de cesionar instituţiei publice pe care o reprezenta", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, remis joi MEDIAFAX.

În acest caz, bugetul local a fost prejudiciat cu peste două milioane de lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obţinut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici