Primarul Sectorului 2, acuzaţii grave: parcul Verdi, un tun tras de băieţii deştepţi

  • Edilul spune că parcul a fost cumpărat cu sume uriaşe de Primăria Generală şi apoi, o parte din teren a fost închiriat cu o sumă mică unui întreprinzător.
  • Radu Mihaiu solicită Primăriei Generale să renunţe la contract.
648 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 2, acuzaţii grave: parcul Verdi, un tun tras de băieţii deştepţi

Primarul Sectorului 2, acuzaţii grave: parcul Verdi, un tun tras de băieţii deştepţi

Primarul Radu Mihaiu vorbeşte despre o tranzacţie care a avut loc în timpul fostei administraţii.

„Cum suntem în plin proces de reamenajare parcuri, aveam în plan pregătirea unui proiect şi pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism să vedem de la ce plecăm şi SURPRIZĂ - e grevat de sarcini. Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate şi recuperate la sume ameţitoare de la nişte ”băieţi deştepţi”, tot nu e al oraşului pe deplin. 50 de milioane de euro a plătit Firea din banii bucureştenilor pentru aceste terenuri, 50 de milioane de euro pentru 4,6 ha”, a explicat Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 mai spune că, ulterior, o parte din parc a fost concesionată la un preţ foarte mic.

„Un Contract de Asociere în Participaţie prin care Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) dă în exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafaţă totală de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport şi a unei clădiri cu vestiare, lobby bar, recepţie, terasă. 25 de ani de exploatare a unei părţi considerabile din parc pentru un câştig al statului român de 7.197 lei/lună. Adică, 3 lei/mp/lună. Bucureştenii au plătit la suprapreţ 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de şmecheri întoarce nişte firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese că în 154 de ani recuperăm investiţia”, mai spune Radu Mihaiu.

Acuzaţiile pe care le face primarul Sectorului 2 sunt grave. Mihaiu solicită Primăriei Generale să renunţe la contract.

„Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le ştim. Acest document l-am obţinut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!). Cer Primăriei Generale să denunţe această asociaţie în participaţie. Dacă nu ştie cum, îi pot oferi ajutor juridic. Tunul din parcul Verdi este o sfidare făţişă şi o bătaie de joc pentru toţi bucureştenii. Spaţiul verde e al oamenilor, nu al şmecherilor”, este concluzia primarului Radu Mihaiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici