Primarul Sucevei: Nu vom înfiinţa un serviciu de ridicat maşini; Nu am mania de a vâna maşini

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu va înfiinţa un serviciu al Primăriei de ridicat autovehiculele parcate ilegal, arătând că nu are mania de a vâna maşini prin oraş, dar că şoferii care sfidează şi parchează ilegal vor fi amendaţi.

379 afișări
Imaginea articolului Primarul Sucevei: Nu vom înfiinţa un serviciu de ridicat maşini; Nu am mania de a vâna maşini

Primarul Sucevei: Nu vom înfiinţa un serviciu de ridicat maşini; Nu am mania de a vâna maşini

Ion Lungu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu-şi propune înfiinţarea unui serviciu de ridicat autovehiculele parcate ilegal.

„Nu am mania asta. Nu sunt interesat de aşa ceva”, a spus Lungu.

El a arătat că municipalitatea are datoria de a pune la dispoziţia oamenilor locuri de parcare. „Eu pun problema altfel. Primarul trebuie să creeze locuri de parcare nu să vâneze maşini prin oraş. Pe cei care sunt obraznici şi sfidează, îi amendăm, dar nu-mi propun să facem un serviciu de ridicat maşini”, a spus Ion Lungu.

Executivul a modificat, în şedinţa de săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, regulile de ridicare a maşinilor care staţionează neregulamentar pe carosabil, dar şi a celor parcate pe trotuare. Conform expunerii de motive, ”ridicarea vehiculelor trebuie să fie posibilă pentru toate situaţiile în care are loc o stanţionare neregulamentară”, nu doar pe partea carosabilă, ci şi de pe pistele obligatorii pentru pietoni şi/sau biciclişti ori benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare.

Ridicările de autoturisme parcate neregulamentar a fost declarată ilegală printr-o decizia a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis un recurs în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi a decis că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate sau oprite pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici