Primele 50 de autobuze Mercedes cu aer condiţionat circulă, de duminică, pe patru trasee

Primele 50 de autobuze noi Mercedes Citaro, dotate cu aer condiţionat, din cele 500 achiziţionate de Primăria Capitalei anul trecut, au intrat, duminică, în circulaţie, pe traseele liniilor 131, 331, 205 şi 182.

27 afișări
Imaginea articolului Primele 50 de autobuze Mercedes cu aer condiţionat circulă, de duminică, pe patru trasee

Primele 50 de autobuze Mercedes cu aer condiţionat circulă, de duminică, pe patru trasee

Pe linia 182 vor circula numai autobuze Mercedes Citaro, vechile maşini de tip DAF şi Rocar urmând să fie scoase de pe acest traseu, iar parcul circulant va fi majorat cu 10 la sută, sporind astfel capacitatea de transport în zonele respective, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Municipalitatea a anunţat că în cursul anului 2008, alte 300 de autobuze din ultimul lot achiziţionat de Primărie vor intra în exploatare, urmând ca în prima jumătate a anului 2009 să fie livrate restul de 150.

Edilul şef susţinea că prin achiziţia acestor autobuze, Bucureştiul va fi una din capitalele europene în care aproximativ 40 la sută din maşinile parcului RATB vor fi dotate cu aer condiţionat.

Adriean Videanu a mai spus că nimeni nu va fi stimulat să utilizeze transportul public în comun în detrimentul celui privat dacă acesta nu este de calitate.

Directorul executiv al Mercedes Benz, Michael Gopfarth, declara, la recepţia organizată în decembrie, că Bucureştiul va avea cel mai mare număr de astfel de autobuze, în comparaţie cu marile capitalei europene, precizând că în Roma sunt 300, în Istanbul 500 şi la Berlin 100. El adăuga că Mercedes-Citaro a primit în 2007 distincţia "Autobuzul anului".

Autobuzele Citaro-Mercedes au 12 metri lungime, o capacitate de 103 pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune, inclusiv patru scaune destinate persoanelor cu dizabilităţi, precum şi spaţiu pentru căruciorul cu rotile şi au în dotare sistem de coborâre a podelei pe toata lungimea vehiculului.

Autobuzele sunt dotate, în plus faţă de cele vechi, cu instalaţie de aer condiţionat, motor Blue-Tec 4 care îndeplineşte normele de emisie EURO 4 şi lucrează cu un consum redus de combustibil, deţin monitoare LCD de 19'', sistem de supraveghere video format din cinci camere video, sistem de numărare a călătorilor şi echipamente pentru sistemul automat de taxare.

Sistemul GPS şi conexiunea WLAN asigură managementul parcului auto şi transmiterea de date direct în autobaza RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici