Primele 6 tramvaie din cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei vor fi livrate în iunie

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că primele 6 din cele 100 de tramvaie cumpărate vor fi livrate în iunie, cu câteva luni înainte de data prevăzută în contract.

465 afișări
Imaginea articolului Primele 6 tramvaie din cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei vor fi livrate în iunie

Primele 6 tramvaie din cele 100 cumpărate de Primăria Capitalei vor fi livrate în iunie

Primarul general Nicuşor Dan a vizitat luni fabrica de tramvaie Astra Vagoane Călători Arad, companie care urmează să livreze cele 100 de tramvaie pentru Capitală.

„Vestea bună e că primele tramvaie, în număr de 6, vor sosi în iunie, cu câteva luni înainte de data contractuală. Am vrut să văd cum merge producţia tramvaielor şi am făcut chiar o călătorie de testare, pentru a vedea cum se comportă tramvaiele pe traseu şi ce performanţe au din punctul de vedere al siguranţei şi confortului călătorilor”, a declarat primarul.

Conform acestuia, va începe astfel înnoirea parcului de tramvaie bucureştean, care e compus în marea majoritate din tramvaie fabricate înainte de 1990.

Împreună cu cele 100 de troleibuze şi cele 100 de autobuze electrice pe care PMB le va cumpăra, achiziţia tramvaielor e un pas important pentru electrificarea flotei de transport public în Capitală”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primăria Capitalei a încheiat, în anul 2021, un contract în valoare de aproximativ 200 de milioane de euro cu societatea Astra Vagoane pentru achiziţia a 100 de tramvaie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici