Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Imunizarea se face cu Johnson&Johnson

  • Aeroportul „Transilvania” Târgu Mureş găzduieşte primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România.
  • Fluxul de vaccinare va funcţiona în paralel cu momentele aterizărilor/decolărilor programate în aeroport.
  • Imunizarea se face cu serul produs de Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel.
1219 afișări
Imaginea articolului Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Imunizarea se face cu Johnson&Johnson

Primul centru de vaccinare deschis într-un aeroport din România. Imunizarea se face cu Johnson&Johnson

După nu mai mult de 10 zile de la vehicularea primelor informaţii cu privire la crearea unor centre de vaccinare în aeroporturi, edilul oraşului Ungheni a dat curs propunerii făcute de prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Astfel, s-a reuşit, prin colaborarea cu Direcţia de Sănătate Publică Mureş şi prin discuţiile purtate cu reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Transilvania”, amenajarea unui flux de vaccinare care va funcţiona în paralel cu momentele aterizărilor/decolărilor programate în aeroport.

„Am făcut încă o dată un pas către comunitatea oraşului Ungheni şi a localităţilor aparţinătoare, prin demersul concretizat astăzi. Un al doilea centru de vaccinare, care se adresează atât turiştilor cât şi locuitorilor noştri şi desigur tuturor celor care tranzitează această zonă. Noi am reuşit să întreţinem această colaborare interinstituţională, să oferim soluţii în ceea ce priveşte nevoia de personal medical şi alte chestiuni logistice. Ne bucură implicarea tuturor autorităţilor administrative şi medicale într-un demers iniţiat şi îndreptat spre cetăţean şi totodată, buna gestionare şi lucrul în echipă pentru a ajunge la acestă finalitate. Fiind prima localitate din ţară în care acest proiect a căpătat o finalitate, nu pot decât să încurajez demersul şi să îi asigur pe români de cele mai bune intenţii din partea autorităţilor”, a declarat primarul oraşului Ungheni, Victor Prodan.

În noul centru de vaccinare va activa personal medical avizat, detaşat sub forma unei echipe mobile de la centrul de vaccinare amenajat la Căminul Cultural Ungheni, pe parcursul orelor programate a curselor de pe aeroport.

Imunizarea în acest centru se face cu ser Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici