Primul copil refugiat născut în România provine dintr-o familie relocată din Grecia

O femeie din Iran, relocată alături de soţul ei, în luna august, din Grecia la Centrul de Azil Rădăuţi, a dat naşterea marţi unui băieţel pe nume Mattia, acesta fiind primul copil născut în România dintr-o familie de refugiaţi, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

1302 afișări
Imaginea articolului Primul copil refugiat născut în România provine dintr-o familie relocată din Grecia

Primul copil refugiat născut în România dintr-o familie relocată din Grecia (Imagine: Shutterstock)

"În după-amiaza zilei de astăzi (n.r. marţi), numărul persoanelor din Centrul de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi a crescut cu încă unul. O femeie din Iran a născut la Spitalul din Rădăuţi un băieţel sănătos cu o greutate de 3,5 kg. Mattia este primul copil refugiat născut în România dintr-o familie de persoane transferate din Grecia în cadrul programului de relocare intra UE", se arată într-un comunicat remis agenţiei de presă MEDIAFAX.

Părinţii bebeluşului, tatăl din Iraq şi mama din Iran, se află în România din luna august, timp în care au parcurs procedurile şi au primit statut de refugiat, mai informeagă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

După perioada de spitalizare necesară, copilul şi mama acestuia se vor întoarce la Centrul de Azil Rădăuţi, urmând să fie înregistrat ca cel mai tânăr solicitant de azil din România.

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici