Principalele schimbări din Codul Rutier. Ce trebuie să ştie şoferii

Noul act normativ de modificare a Codului Rutier, publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, intră în vigoare în această lună şi prevede ca cei care depăşesc limita de viteză cu peste 70 km/h vor rămâne fără permis pentru o perioadă mai mare şi vor risca o amendă usturătoare, scrie ZF.

10048 afișări
Imaginea articolului Principalele schimbări din Codul Rutier. Ce trebuie să ştie şoferii

Principalele schimbări din Codul Rutier. Ce trebuie să ştie şoferii

Ordonanţa Guvernului nr. 1/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice publicată în  Monitorul Oficial nr. 89 din 28 ianuarie 2022 aduce o serie de noi modificări Codului rutier.

Astfel, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul ori de tractor agricol sau forestier depăşirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Ordonanţa a intrat marţi (1 februarie 2022) în vigoare, dar dispoziţiile privind contravenţiile intră în vigoare la 30 de zile de la publicare, adică în data de 27 februarie 2022.

În prezent, Codul rutier prevede că depăşirea cu peste 50 de km/h a vitezei maxime admise pe un drum se  sancţionează cu 90 de zile de suspendare a dreptului de a conduce şi o amendă tot din clasa a IV-a de sancţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici