Prizonieri ruşi ucişi de aliaţii ucrainenilor în război

  • Execuţia este prezentată într-un videoclip.
  • Mamuka Mamulaşvili, şeful „Legiunii Naţionale Georgiene”, care luptă în Ucraina alături de Kiev, susţine exterminarea adversarilor.
  • Ministrul Kukeba n-are milă: „Vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi”.
80421 afișări
Imaginea articolului Prizonieri ruşi ucişi de aliaţii ucrainenilor în război

Prizonieri ruşi ucişi de aliaţii ucrainenilor în război

Un video cu 4 militari ruşi aflaţi la sol circulă de câteva zile. În schimb, cei care stau în picioare, câştigătorii, apar şi vorbesc ucraineană. Nu au nicio reţinere să se arat. Ruşii de pe pământ sunt imobilizaţi, doar unul se mai mişcă şi geme uşor. Un ucrainean spune „lasă-l în pace”, celălalt îi răspunde „nu, nu vreau să-l las în pace”. Şi trage de mai multe ori.

O execuţie socotită barbară a prizonierilor care circulă pe canalele Telegram şi care se încheie cu „slavă Ucrainei”. Autoproclamatul comandant este Mamuka, care se prezintă drept ofiţerul şef al „Legiunii Naţionale Georgiene”, unitate gruzină care luptă în Ucraina alături de guvernul de la Kiev.

BBC a examinat videoclipul execuţiei cu tehnici de recunoaştere prin satelit şi combinând datele disponibile. Ancheta arată că masacrul a avut loc în timpul retragerii armatei ruse din zonele de la nord de Kiev.

Mai exact, pe drumul dintre Dmitrivka şi zonele Irpin şi Bucea. Deja în ultimele zile fuseseră semnalate unele unităţi ruseşti care au rămas izolate, poate uitete în timpul unei retrageri deloc ordonate. Sau ruşii din acea unitate zăboviseră să-şi umple maşina blindată cu obiecte furate din casele ucrainene. În orice caz, ambuscada miliţiei georgiene a avut succes şi s-a încheiat tragic.

Preşedintele Zelenski a declarat acest comportament inadmisibil şi a anunţat o anchetă. A venit rândul ministrului de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, să ia aceeaşi atitudine faţă de noul videoclip cu cei 4 ruşi ucişi la sol. „Dovezile vor trebui examinate, iar vinovaţii vor trebui identificaţi şi pedepsiţi”.

Poziţia oficială a Ucrainei nu este de a nega nicio responsabilitate, aşa cum este strategia de comunicare rusă. Kievul rămâne ferm în ideea că un astfel de comportament este inacceptabil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici