Probleme cu avionul cu care s-a întors delegaţia română care a lansat brandul la Shanghai

Avionul cu care s-a întors delegaţia română care a lansat brandul de turism la Shanghai a ratat prima decolare din cauza aşezării inadecvate a bagajelor şi a plecat spre Bucureşti cu trei ore mai târziu decât era programat.

53 afișări
Imaginea articolului Probleme cu avionul cu care s-a întors delegaţia română care a lansat brandul la Shanghai

Probleme cu avionul cu care s-a întors delegaţia română care a lansat brandul la Shanghai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul, un Airbus A310 aparţinând companiei Tarom, a fost oprit în momentul în care începuse să accelereze pe pistă din cauză că aparatura de la bord semnala o problemă.

În avion erau peste 150 de persoane, delegaţiile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ale Ministerului Afacerilor Externe, jurnalişti, artişti, printre care Gheorghe Zamfir, Nicolae Voiculeţ sau Andreea Bănică, dar şi Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

Din cele două delegaţii ministeriale lipseau Elena Udrea şi Teodor Baconschi care, chiar dacă au însoţit delegaţiile la plecare, marţi, s-au întors mai devreme de la Shanghai.

Potrivit piloţilor, problemele pentru care decolarea a fost ratată s-au referit la aranjarea defectuoasă a bagajelor în cală, motiv pentru care avionul se putea dezechilibra în aer. Bagajele au fost reaşezate în cală după ratarea decolării.

Avionul trebuia să decoleze sâmbătă, ora locală 18.00 (13.00 ora României). Aeronava a ajuns în ţară după 11 ore de zbor duminică, la 02.00, ora României.

Tot pentru a echilibra avionul, al cărui combustibil se dilatase din cauza căldurii din Shanghai, pasagerii au fost obligaţi să se mute din spatele aeronavei către faţă timp de o oră de la decolare.

Delegaţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cea a Ministerului Afacerilor Externe a lansat joi la Shanghai brandul turistic al României, cu sloganul "Explore the Carpathian garden".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici