Problemele cauzate de petarde de Revelion: au izbucnit 28 de incendii, iar 82 de persoane au fost rănite

Un număr de 82 de persoane au fost rănite, în ţară, de Revelion, în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, s-au produs 28 de incendii, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

821 afișări
Imaginea articolului Problemele cauzate de petarde de Revelion: au izbucnit 28 de incendii, iar 82 de persoane au fost rănite

Problemele cauzate de petarde de Revelion: au izbucnit 28 de incendii, iar 82 de persoane au fost rănite

Potrivit IGSU, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situaţii de urgenţă şi 263 incendii.

„Echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite”, au transmis, joi, reprezentanţii IGSU.

Sursa citată arată că pe timpul manifestărilor de Anul Nou, un număr de 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice. De asemenea, din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora s-au produs un număr de 28 incendii.

La urgenţele medicale şi misiunile de descarcerare au intervenit, la nivel naţional, peste 5.000 de pompieri, cu 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare şi 43 autospeciale pentru victime multiple.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici