Procesiune de Floriile Catolice, pentru prima dată de la începerea pandemiei

Pentru prima dată după declanşarea pandemiei, duminică va avea loc în Capitală o procesiune de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

447 afișări
Imaginea articolului Procesiune de Floriile Catolice, pentru prima dată de la începerea pandemiei

Procesiune de Floriile Catolice, pentru prima dată de la începerea pandemiei

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică de rit latin, duminică, va avea loc tradiţionala Procesiune de Florii, la care vor lua parte credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi.

Procesiunea va începe la ora 15.00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sf. Iosif, având următorul traseu: Piaţa „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.

Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, în jurul orei 16.00, în Catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Este prima dată când ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, va conduce procesiunea de Florii pe străzile Capitalei, după luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de Bucureşti pe 11 ianuarie 2020, dat fiind că Paştele 2020 a fost celebrat în condiţiile stării de urgenţă, fără participarea credincioşilor în biserici, iar Paştele 2021, în condiţiile stării de alertă, cu participarea limitată la slujbe şi suspendarea procesiunilor.

„Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. Ne bucurăm că acum putem organiza din nou tradiţionala procesiune de Florii pe străzile Capitalei; în acelaşi timp, în această zi când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toţi oamenii care suferă, din întreaga lume, în special pe cei care îndură consecinţele tragice ale războiului din Ucraina”, a declarat ÎPS Aurel Percă.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici