Procurorii ar putea cere arestarea fostului deputat Sebastian Ghiţă. IPJ Prahova: Nu e dat în urmărire generală

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a informat, joi dimineaţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că Sebastian Ghiţă este de negăsit, încălcând prevederile ordonanţei prin care s-a dispus măsura controlului judiciar. Procurorii iau în calcul să ceară arestarea acestuia, potrivit unor surse.

1421 afișări
Imaginea articolului  Procurorii ar putea cere arestarea fostului deputat Sebastian Ghiţă. IPJ Prahova: Nu e dat în urmărire generală

IPJ Prahova: Sebastian Ghiţă nu e dat în urmărire generală. Procurorii ar putea cere arestarea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IJP Prahova, Poliţia Prahova a trimis joi dimineaţă o adresă prin care instanţa a fost informată că Sebastian Ghiţă nu a fost găsit de poliţişti, pe numele său existând un mandat de aducere emis de procurorii DNA.

“Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a informat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că Sebastian Ghiţă a încălcat prevederile ordonanţei prin care s-a dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune. Nu s-a prezentat la citarea organelor de urmărire penală” a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova

Potrivit sursei citate, în baza mandatului de aducere emis de procurorii DNA Ploieşti, poliţiştii l-au căutat pe omul de afaceri însă nu l-au găsit.

“Nu este dat în urmărire naţională. Vorbim de un mandate de aducere emis de procurori, act procedural care nu face obiectul activităţii de dare în urmărire”, a mai precizat Marian Popescu

Potrivit legii, în baza mandatului de aducere a fost căutat la domiciliu şi la alte adrese declarate de fostul deputat ca fiind frecventate. Poliţiştii nu l-au găsit astfel că au întocmit procese verbale în acest sens, prin care au informat parchetul şi instanţa. Pe baza acestor acte, procurorii DNA vor putea solicita un mandat de arestare în lipsă, iar în cazul în care acesta va fi emis, poliţiştii vor merge din nou la domiciliul lui Ghiţă. Dacă fostul parlamentar nu va fi găsit, va fi dat în urmărire naţională. Potrivit unor surse judiciare, procurorii iau în calcul să ceară arestarea în lipsă a lui Sebastian Ghiţă.

Surse au declarat corespondentului Mediafax că luni Sebastian Ghiţă s-a prezentat la sediul IJP Prahova, conform planului stabilit prin măsura controlului judiciar.

Fostul deputat a fost citat miercuri, la ora 12, de procurorii DNA Ploieşti, în dosarul Ponta – Blair în care este acuzat de spălare de bani. Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat, în fata procurorilor ajungând doar avocaţii săi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici