Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare

Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, hotărârea fiind definitivă.

707 afișări
Imaginea articolului Horea Uioreanu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare

Horea Uioreanu, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Instanţa supremă a menţinut decizia Curţii de Apel Cluj, din luna mai, prin care a dispus condamnarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit deciziei iniţiale, Horea Uioreanu este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioada de 70 de zile la Primăria Cluj Napoca sau la o unitate filantropica ori spitaliceasca de interes local.

Uioreanu a fost trimis în judecată în octombrie 2014. Alături de fostul preşedinte al CJ Cluj au fost cercetaţi Anca Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI Cluj, Silvia Bălaj, mama subofiţerului SRI şi Mihnea Iuoraş, subprefect al judeţului Cluj, la data faptelor.

"Procurorii militari au reţinut că Anca Elena Albu a folosit şi a permis lui Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul SIE cu mijlocirea directă a preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu”, susţinea DNA în 2014.

Ei au precizat că acţiunile au fost săvârşite de Albu cu intenţie, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale sau a subprefectului judeţului Cluj, la instigarea lui Horea Uioreanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici