Procurorii cer arestarea unui fost primar din Pantelimon privind emiterea de titluri de proprietate

Procurorii din Cornetu cer instanţei emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru fostul primar din Pantelimon, Petruş Câmpulungeanu, şi pentru alte două persoane, într-un dosar în care se fac cercetări legat de eliberarea unor titluri de proprietate, în baza unor înscrisuri falsificate.

454 afișări
Imaginea articolului Procurorii cer arestarea unui fost primar din Pantelimon privind emiterea de titluri de proprietate

Procurorii cer arestarea unui fost primar din Pantelimon privind emiterea de titluri de proprietate (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Parchetului Judecătoriei Cornetu au solicitat instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru fostul primar din oraşul Pantelimon, Petruş Câmpulungeanu şi pentru Felicia Filip, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereslor publice şi pentru Niculae Grecea (om de afaceri), acuzat de înşelăciune.

Cei trei au fost reţinuţi, miercuri, de procurori, informează Parchetul instanţei supreme.

Anchetatorii au stabilit că Niculae Grecea a solicitat şi a obţinut, în perioada 2005 - 2007, eliberarea a cinci titluri de proprietate pentru diferite suprafeţe de teren situate pe raza oraşului Pantelimon, folosindu-se în faţa reprezentanţilor Prefecturii Ilfov de înscrisuri falsificate, în baza cărora a obţinut titlurile de proprietate.

Actele pentru emiterea tuturor celor cinci ordine au fost semnate de Câmpulungeanu, care la momentul respectiv ocupa funcţia de primar.

Totodată, Felicia Filip (funcţionar în cadrul Primăriei Pantelimon) a întocmit, contra unor sume de bani, documentaţia pentru trei din cele cinci ordine.

Anchetatorii au mai stabilit că cei doi, deşi cunoşteau normele legale în materie (care condiţionau eliberarea titlurilor de proprietate asupra terenurilor prin ordinul prefectului de dovedirea de către solicitant a faptului că avea, la data de 01.01.1990, în proprietate o casă de locuit, precum şi o anumită suprafaţă de teren aferentă acesteia, asupra căreia avea doar un drept de folosinţă), au acceptat toate înscrisurile falsificate depuse de Nicolae Grecea.

În acest sens, s-au întocmit referate prin care s-a atestat, în mod nereal, că Grecea figura în evidenţele primăriei (registre), ca deţinător de teren şi casă de locuit pentru toate terenurile obţinute prin ordin al prefectului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici