Procurorii DIICOT au reţinut 13 membri ai clanului Gruia/ Arest preventiv pentru trei interlopi, alţi suspecţi au primit arest la domiciliu

Procurorii DIICOT au reţinut, în urma percheziţiilor, 13 membri ai clanului Gruia, fiind acuzaţi de trafic şi deţinere de droguri, trafic de influenţă, dare de mită şi punerea în circulaţie de bani falşi. La percheziţiile domiciliare au fost depistate arme albe şi de vânătoare, bile de cocaină.

1882 afișări
Imaginea articolului Procurorii DIICOT au reţinut 13 membri ai clanului Gruia/ Arest preventiv pentru trei interlopi, alţi suspecţi au primit arest la domiciliu

Procurorii DIICOT au reţinut 13 membri ai clanului Gruia


Description: Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, joi, arestarea preventivă pentru trei membri ai clanului Gruia, arest la domiciliu pentru alţi doi şi control judiciar tot pentru doi, decizia nefiind definitivă. 13 membri din acest clan au fost aduşi în faţa instanţei de către DIICOT.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile pentru Zanfir Gruia, Marius Andrei Ionescu şi Filip George Nicoară, membri ai clanului Gruia, acuzaţi de procurorii DIICOT de trafic şi deţinere de droguri, trafic de influenţă, dare de mită şi punerea în circulaţie de bani falşi.

În cazul altor doi suspecţi, Marius Bogdan Georgescu şi Regnaster Creţu s-a dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Judecătorii i-au mai plasat pe Alberto Zanfir şi pe Cristian Ion sub arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. În cazul celorlalţi şase suspecţi, din cei 13 reţinuţi de procurori, judecătorii au respins propunerea DIICOT de dispunere a vreunei măsuri.

Procurorii DIICOT au reţinut, în urma percheziţiilor, 13 membri ai clanului Gruia, fiind acuzaţi de trafic şi deţinere de droguri, trafic de influenţă, dare de mită şi punerea în circulaţie de bani falşi. La percheziţiile domiciliare au fost depistate arme albe şi de vânătoare, bile de cocaină.

„La data de 01.08.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor: Nicuşor Voicu, zis "Stan a lui Caran", Marius Bogdan Georgescu, zis "Buze", Reganster Creţu, zis "Jack", Cristian Hirghiligiu, zis "Moldoveanu", Gheorghe Cocoş, Alexandru Ion, zis "Săndel", George Valentin Boboc, Gruia Zanfir, zis "Chiştoc", Alberto Zanfir, zis "Teberică", Marius Andrei Ionescu, Filip George Nicoară, Cristian Ion, zis "Amet" şi Magdalena Oancea, zisă "Magda", pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, punerea în circulaţie de valori falsificate, complicitate la punerea în circulaţie de valori falsificate, dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă”, au precizat reprezentanţii DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii august 2017, Reganster Creţu, zis ”Jack”, împreună cu Didilă Foreman, Zanfir Gruia zis ”hiştoc” şi Zanfir Alberto zis ”Teberică”, membri ai clanului Gruia, ar fi constituit un grup infracţional organizat, coordonat de Foreman Didilă, la care, în perioada august 2017 şi până în prezent, ar fi aderat şi sprijinit gruparea de crimă organizată. De asemenea, Voicu Nicuşor zis „Stan a lui Caran”, Georgescu Marius Bogdan zis „Buze”, Cocoş Gheorghe, Ion Alexandru zis ”Săndel”, Boboc George - Valentin, Ionescu Marius - Andrei, Nicoară Filip - George, Oancea Magdalena, Ion Cristian zis „Amet”, precum şi alţi suspecţi, ar fi aderat şi aceştia la grup pentru a comite infracţiunile de punere în circulaţie de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaină), trafic şi cumpărare de influenţă şi proxenetism.

„S-a reţinut că în perioada mai sus menţionată, membrii grupului infracţional au cumpărat şi introdus pe teritoriul României 499 de bancnote de 100 de euro falsificate în Bulgaria, au comercializat droguri de mare risc pe teritoriul municipiului Bucureşti, au traficat şi cumpărat influenţă şi au înlesnit şi obţinut sume de bani de pe urma activităţii de prostituţie desfăşurată pe teritoriul municipiului Bucureşti. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate mai multe bunuri printre care şi droguri, 18 bile ce conţin pulbere de culoare albă (cocaină), sume de bani, o armă de vânătoare, o arbaletă, o macetă, 2 permise de conducere emise de autorităţile din Marea Britanie având aceeaşi serie, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici