Procurorii DNA cer anularea deciziei instanţei supreme de rejudecare a dosarului familiei Cosma

Procurorii DNA au depus, la ÎCCJ, o contestaţie în baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători, prin care cer anularea deciziei de rejudecare a dosarului în care Vlad şi Mircea Cosma au fost cercetaţi pentru fapte de corupţie.

1231 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA cer anularea deciziei instanţei supreme de rejudecare a dosarului familiei Cosma

Procurorii DNA cer anularea deciziei instanţei supreme de rejudecare a dosarului familiei Cosma

DNA cere la instanţa supremă anularea deciziei completului de 5 judecători de rejudecare a dosarului în care fostul preşedinte CJ Prahova, Mircea Cosma şi fostul deputat Vlad Cosma au fost cercetaţi de trafic de influenţă, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia de rejudecare la fond, pronunţată în anul 2018, a venit în contextul în care Vlad Cosma a acuzat în repetate rânduri procurorii DNA Ploieşti, care i-au instrumentat dosarul, că au fost falsificate probe. Decizia instanţei supreme a fost luată la acel moment cu majoritate de voturi, completul de judecată fiind format din preşedintele Iulian Dragomir, Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban şi Geanina Arghir.

Procurorii DNA au depus, astfel, contestaţia în anulare faţă de soluţie, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători. Cererea a fost depusă în 25 aprilie, iar primul termen a fost stabilit pentru 11 iunie.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de către DNA în aprilie 2014, alături de alte două persoane. Vlad Cosma este acuzat de DNA de trafic de influenţă, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

În primă instanţă, fostul preşedinte CJ Prahova, Mircea Cosma şi fostul deputat PSD Vlad Cosma au fost condamnaţi la 8, respectiv 5 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici