Procurorii propuşi pentru şefia parchetelor PG, DNA şi DIICOT, audiaţi în 11 februarie de CSM

Cei trei procurori propuşi pentru a ocupa funcţiile de şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT vor fi audiaţi în data de 11 februarie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din CSM.

259 afișări
Imaginea articolului Procurorii propuşi pentru şefia parchetelor PG, DNA şi DIICOT, audiaţi în 11 februarie de CSM

Procurorii propuşi pentru şefia parchetelor PG, DNA şi DIICOT, audiaţi în 11 februarie de CSM

Mai exact, în data de 11 februarie, Gabriela Scutea, propusă pentru funcţia de procuror şef al Parchetului General (PG), Crin Bologa, propus pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şi Giorgiana Hosu, care ar putea ocupa fotoliul de şef al DIICOT, se vor prezenta în faţa Secţiei pentru procurori a CSM.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, miercuri, către Consiliul Superior al Magistraturii propunerile pentru ocuparea funcţiilor de şef la Parchetul General, DIICOT şi DNA, pentru a acorda avizul necesar. Ulterior, numele celor trei procurori vor ajunge la preşedintele ţării pentru numire.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat, marţi dimineaţă, propunerile pentru ocuparea funcţiilor de rang înalt din parchete:

- pentru funcţia de Procuror General al României - Gabriela Scutea;

- pentru funcţia de Procuror-şef al DNA - Crin Bologa;

- pentru funcţia de Procuror-şef al DIICOT -Giorgiana Hosu.

După ce CSM va emite avizul consultativ, propunerile vor fi inaintate preşedintelui Klaus Iohannis, pentru numire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici