Profesor de drept de la Hyperion, propus pentru arestare în cazul mitei de la Caransebeş

Un profesor de drept civil de la Universitatea Hyperion Bucureşti a fost reţinut de procurorii DNA Timişoara, existând suspiciuni că la el au ajuns banii daţi de studenţii de la filiala Caransebeş pentru a obţine licenţa, afirmă surse dintre anchetatori, fiind propusă arestarea cadrului didactic.

149 afișări
Imaginea articolului Profesor de drept de la Hyperion, propus pentru arestare în cazul mitei de la Caransebeş

Profesor de drept de la Hyperion, propus pentru arestare în cazul mitei de la Caransebeş (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că profesorul de drept civil de la Universitatea Hyperion din Bucureşti Gheorghe Stancu a fost chemat, miercuri, la DNA Timişoara, el fiind reţinut, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe.

Profesorul de drept civil a fost audiat mai multe ore, iar procurorii DNA au decis ca, joi dimineaţă, să propună arestarea preventivă a acestuia, pentru 29 de zile, au menţionat sursele citate.

Gheorghe Stancu a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Timiş, care vor decide joi după-amiază, dacă va fi cercetat în stare de arest sau va fi eliberat.

Potrivit surselor citate, banii încasaţi de la studenţii de la filiala Caransebeş a Universităţii Hyperion ar fi ajuns la profesorul de drept civil, care ar fi garantat reuşita la examenul de licenţă.

Banii au fost colectaţi de alte două persoane care se află în arest preventiv, Nicoleta Gumă, directorul filialei din Caransebeş, şi Eugen Tacotă, student la Hyperion.

Directorul filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion Bucureşti, Nicoleta Gumă, a fost arestat preventiv, în 7 iulie, de Tribunalul Timiş, după ce a pretins şi primit câte 1.500 de euro de la 33 de studenţi cărora le-a promis că va interveni la comisia de licenţă de la Bucureşti pentru promovarea licenţei.

În acest dosar, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara îl cercetează şi pe Eugen Tacotă, student în ultimul an la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion- Filiala Caransebeş, arestat şi el.

Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată, potrivit DNA.

Anchetatorii au stabilit că, în mai 2010, Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă, profitând de influenţa pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor comisiilor de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti, au pretins şi acceptat de la 33 studenţi ai acestei facultăţi câte 1.500 euro. În schimbul banilor, cei doi le-au promis studenţilor că vor promova examenul de licenţă indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate.

Celor doi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar miercurea trecută au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Tot atunci, instanţa Tribunalului Timiş a hotărât arestarea preventivă a celor doi, pentru 29 de zile.

Ei au făcut recurs la măsura arestării, acesta fiind judecat de Curtea de Apel Timişoara, care a respins contestaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici