Profesor de religie, suspectat că a abuzat sexual o elevă

Conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti verifică informaţiile potrivit cărora, în urmă cu un an, un profesor de religie de la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu" ar fi abuzat sexual o elevă, precizând că împotriva dascălului nu a fost înregistrată nicio sesizare.

466 afișări
Imaginea articolului Profesor de religie, suspectat că a abuzat sexual o elevă

Profesor de religie, suspectat că a abuzat sexual o elevă (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Verificările au fost începute după ce o publicaţie din Capitală a scris că o elevă în clasa a XI-a de la Liceul de Muzica "George Enescu" ar fi declarat că a avut o relaţie, în urmă cu un an, cu profesorul de religie, situaţie care ar fi dus-o acum la un pas de repetenţie.

Conducerea Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu" a transmis o informare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti conform căreia nu există informaţii referitoare la cazul prezentat, a precizat ISMB, într-un comunicat de presă remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a adăugat că nu au fost înregistrate sesizări sau reclamaţii ale părinţilor elevei adresate conducerii Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu" sau ISMB.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX că a aflat că respectivul profesor a fost angajat suplinitor la Colegiul "George Enescu" în anul şcolar 2010-2011, după ce profesorul titular a plecat la o biserică din Istanbul.

"Este vorba despre un profesor suplinitor, cântăreţ de muzică populară, după cum spune publicaţia bucureşteană. Nu slujeşte în biserică. Am înţeles că în anul şcolar 2011-2012 nu a mai predat în Colegiul de muzică", a precizat părintele Constantin Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici