Profesor din Sf. Gheorghe, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve. Una dintre ele avea doar 12 ani

Un profesor de la Liceul de Artă "Plugor Sandor" din municipiul Sfântu Gheorghe a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă la Poliţie o plângere potrivit căreia bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani şi cu o elevă de clasa a XI-a.

4042 afișări
Imaginea articolului Profesor din Sf. Gheorghe, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două eleve. Una dintre ele avea doar 12 ani

Profesor din Sf. Gheorghe, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Dumitru Ungureanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o minoră a depus la Poliţia municipală Sfântu Gheorghe o plângere potrivit căreia un adult a întreţinut sexuale cu ea.

"O minoră acuză un adult că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea. Facem cercetări să vedem dacă cele reclamate se adeveresc sau nu", a spus Dumitru Ungureanu, fără o oferi alte detalii.

Potrivit unor surse locale, persoana adultă acuzată este un profesor de la Liceul de Artă "Plugor Sandor" din Sfântu Gheorghe.

Şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a confirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cel acuzat este un profesor, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani.

Keresztely Irma a spus că profesorul a fost suspendat din activitate, ca prima măsură.

"Deocamdată profesorul nu poate fi acuzat de vinovăţie, până nu se elucidează cazul, dar ca prima măsură el a fost suspendat din activitate", a afirmat Keresztely Irma.

Potrivit acesteia, părinţii elevei au depus plângerea la conducerea Liceului de Artă "Plugor Sandor", care a anunţat şi Inspectoratul Şcolar.

Profesorul este acuzat că a avut relaţii sexuale şi cu altă fată

Keresztely Irma a mai declarat că în sesizarea depusă la conducerea şcolii părintele elevei cu care profesorul ar fi întreţinut relaţii sexuale a menţionat că "acelaşi lucru s-a întâmplat recent şi cu o altă elevă de clasa a XI-a".

Keresztely a afirmat că ea s-a întâlnit o singură dată cu profesorul acuzat, dar colegii acestuia îl apreciază ca fiind un bun profesionist.

Şeful ISJ Covasna a precizat că cele două eleve au beneficiat în cursul zilei de miercuri de consiliere psihologică.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Andraş Cosmin Gheorghe, a declarat corespondentului MEDIAFAX că există un dosar penal înregistrat la Parchet faţă de "o persoană pentru raport sexual cu minor" şi că sunt două victime.

Potrivit sursei citate, dosarul se află la Poliţia Sfântu Gheorghe, fiind în curs de anchetă.

Potrivit unor surse locale, profesorul acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu eleva este Tatár Gergely, profesor de muzică, în vârstă de 41 de ani, şi este cunoscut drept un bun profesionist.

Profesorul a fost reclamat pentru o faptă petrecută în urmă cu doi ani

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că eleva care l-a reclamat pe profesor are acum 14 ani.

Potrivit aceloraşi surse, fapta pentru care eleva l-a reclamat pe profesorul de la Liceul de Artă "Plugor Sandor" din municipiul Sfântu Gheorghe s-ar fi consumat în urmă cu doi ani, când fata avea 12 ani.

Sursele citate nu au putut spune, deocamdată, de ce eleva a reclamat fapta abia acum.

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, comisar şef de poliţie Silviu Stoenescu, a declarat că profesorul va fi audiat miercuri, iar eleva va fi consultată la Medicina Legală.

Potrivit adjunctului IJP Covasna, din declaraţiile minorei a reieşit că actul sexual nu a avut loc în incinta şcolii.

La începutul lunii noiembrie, o elevă de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus o plângere împotriva profesorului de sport Dan-Octavian Vişan, acuzându-l că a violat-o în timpul unei excursii la Predeal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici