Profesori de la un colegiu din Bacău suspectaţi de luare de mită. Poliţiştii fac percheziţii

Cinci cadre didactice şi o secretară de la Colegiul Naţional "Anghel Saligny", din Bacău, sunt suspectate de către poliţiştii DGA de luare de mită, la ora transmiterii acestei ştiri fiind în plină desfăşurare percheziţii la unitatea de învăţământ şi la domiciliile celor şase.

69 afișări
Imaginea articolului Profesori de la un colegiu din Bacău suspectaţi de luare de mită. Poliţiştii fac percheziţii

Profesori de la un colegiu din Bacău suspectaţi de luare de mită. Poliţiştii fac percheziţii (Imagine: Laszlo_Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor, au existat semnalări din partea elevilor că cele şase persoane - directorul instituţiei de învăţământ, Robert David, secretara Aura Alexandroaiei, soţia directorului, profesoara Roxana David, precum şi profesoarele Mihaela Bibire, Nicoleta Moisă şi Daniela Popa - ar fi luat mită între o sută de euro pentru o probă şi o mie de euro pentru toate probele care conţin examenul de bacalaureat.

Sursa citată a precizat că persoanele suspectate de luare de mită au făcut parte din diverse comisii de bacalaureat.

La ora transmiterii acestei ştiri, poliţiştii fac percheziţii domiciliare la toţi cei şase suspecţi, în prezenţa acestora, precum şi la unitatea de învăţământ, cadrele didactice şi secretara instituţiei urmând să fie apoi audiaţi la Parchet.

Conform sursei citate, în cel mai scurt timp, 18 foşti candidaţi la examenul de bacalaureat vor fi, la rândul lor, audiaţi, fiind vizaţi cei despre care există presupunerea că au dat mită pentru a trece probele.

Şeful Direcţiei Generale Anticopruţie Bacău, Dorel Manole, a confirmat corespondentului MEDIAFAX începerea cercetărilor în cazul celor şase persoane.

La percheziţii, participă 20 de ofiţeri DGA.

Percheziţiile la liceu şi la domiciliile celor şase se fac în paralel, fiind în plină desfăşurare, acestea fiind făcute în prezenţa celor şase perosane suspectate de luare de mită.

Un caz similar s-a petrecut în judeţul Bacău la sfârşitul lunii iunie, când directorul general, directorul adjunct şi una dintre secretarele Liceului "Alexandru Vlahuţă" din Podu Turcului au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Bacău, fiind cercetaţi de procurorii anticorupţie într-un caz de mită la bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici