Profesorii de la Facultatea de Istorie se plâng primarului Firea de poluare fonică

Profesorii de la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti i-au trimis primarului general al Capitalei o scrisoare deschisă, prin care solicită interzicerea activităţilor sonore în Piaţa Universităţii, în timpul săptămânii, fiind deranjaţi de evenimentele care se desfăşoară în zonă.

2319 afișări
Imaginea articolului Profesorii de la Facultatea de Istorie se plâng primarului Firea de poluare fonică

Profesorii de la Facultatea de Istorie se plâng primarului Firea de poluare fonică (Imagine: Octav Ganea/ Medifax Foto)

"Activitatea didactică a Facultăţii de Istorie se desfăşoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 şi sâmbăta între orele 8-16 şi include cursuri, seminarii, consultaţii, cercuri ştiinţifice şi conferinţe. De asemenea, studenţii au la dispoziţie sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 şi sâmbăta 8-14. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piaţa Universităţii.

Repetiţiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acţiune desfăşurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori şi determinând o stare de stres şi agitaţie atât în rândul studenţilor cât şi al profesorilor şi blocarea procesului didactic. Este o situaţie cu care ne-am confruntat şi în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare şi pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat", se arată în scrisoarea profesorilor.

Semnatarii scrisorii cer interzicerea activităţilor desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici