Profesorii de serviciu pe şcoală, verificaţi de poliţiştii bucureşteni

Mai mulţi profesori aflaţi de serviciu pe şcoală au fost verificaţi de poliţiştii bucureşteni, în cadrul unei acţiuni cu caracter preventiv la care oamenii legii le-au dat sfaturi elevilor din şcolile Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai Poliţiei Capitalei.

149 afișări
Imaginea articolului Profesorii de serviciu pe şcoală, verificaţi de poliţiştii bucureşteni

Profesorii de serviciu pe şcoală, verificaţi de poliţiştii bucureşteni (Imagine: Mediafax Foto)

Acţiunea, parte a planului de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru creşterea gradului de siguranţă din unităţile de învăţământ, s-a desfăşurat între 22 mai şi 6 iunie în aproximativ 500 de şcoli din Bucureşti, cu participarea poliţiştilor de la Serviciul de Ordine Publică, se precizat într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Poliţiştii de proximitate le-au explicat elevilor că este periculos să chiulească de la ore şi să-şi petreacă timpul în barurile din preajma şcolilor, unde pot întâlni oameni periculoşi, care, pe de o parte, le-ar putea face rău, iar pe de alta, i-ar putea determina să comită infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii i-au sfătuit pe copii să nu povestească despre lucrurile de preţ pe care le au acasă şi să nu-şi lase cheile la îndemâna nimănui.

Cu aceeaşi ocazie, au fost distribuite peste 2.000 de materiale informative referitoare la siguranţa pe internet, dar şi la prevenirea dispariţiilor şi a delincvenţei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au verificat la trei şcoli şi modul în care se achitau de sarcini profesorii aflaţi de serviciu pe şcoală, nefiind descoperite probleme.

Profesorii de serviciu au fost verificaţi după ce poliţiştii au înştiinţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici