Profesorul de la "Jean Monnet" reţinut pentru viol va fi cercetat în libertate. Hotărârea poate fi contestată

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", reţinut pentru viol, va fi cercetat în libertate, dar nu va avea voie să plece din Bucureşti timp de 30 de zile, a decis, sâmbătă, Judecătoria Sectorului 1.

982 afișări
Imaginea articolului Profesorul de la "Jean Monnet" reţinut pentru viol va fi cercetat în libertate. Hotărârea poate fi contestată

Profesorul de la "Jean Monnet" reţinut pentru viol va fi cercetat în libertate. Hotărârea poate fi contestată (Imagine: Mediafax Foto)

Avocatul acestuia a declarat că instanţa a decis ca profesorul să fie cercetat în libertate, acestuia fiindu-i impusă însă interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Totodată, apărătorul a susţinut că între profesor şi eleva care îl acuză de viol a existat doar o relaţie profesională şi că aceştia "nu au fost iubiţi". În plus, avocatul a arătat că profesorul nu a cunoscut că eleva este minoră, "aceasta venind dintr-un sistem de învăţământ diferit, din Belgia".

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Profesorul este reţinut în Arestul Poliţiei Capitalei, de unde va ieşi în jurul orei 20.00, când îi expiră ordonanţa de reţinere.

Profesorul era suplinitor, el fiind venit de la altă şcoală la "Jean Monnet" de un an. Surse apropiate anchetei declarau vineri că el şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Bărbatul este acuzat că a violat o elevă din clasa a XI-a, în timpul unei excursii la Predeal.

Eleva, care este minoră, s-a prezentat joi seară la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o.

"Am fost informat aseară (joi seara, n.r.) în legătură cu acest caz, am cerut întrunirea de urgenţă a Consiliului de Administraţie al şcolii şi o analiză amănunţită privind modul în care a fost organizată excursia", a declarat, vineri, inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

El a spus că profesorul de sport "nu mai este de vineri în şcoală", precizând că vrea să ştie exact câte cadre didactice au participat la această excursie şi dacă a fost asigurată securitatea elevilor.

Cristian Alexandrescu a mai spus că în cazul în care analiza făcută la Liceul "Jean Monnet" nu va fi concludentă, va desemna o comisie de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care să analizeze împrejurările în care s-au produs faptele reclamate de familia elevei şi modul în care a fost organizată excursia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici