PROGNOZA METEO: Ce temperaturi se vor înregistra în acest sfârşit de săptămână

Valorile termice vor creşte sâmbătă mai ales în vestul ţării, dar vremea va fi rece pentru această dată cu deosebire în centru, nord-est şi sud. Cerul va fi înnorat, treptat în toate regiunile, iar în nord-vest pe arii restrânse vor fi prezente precipitaţii slabe mixte, în cursul zilei.

1371 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Ce temperaturi se vor înregistra în acest sfârşit de săptămână

PROGNOZA METEO: Ce temperaturi se vor înregistra în acest sfârşit de săptămână (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

În cursul nopţii se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul teritoriului, local în zona deluroasă din sud şi est şi pe arii restrânse în rest.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie în Banat, Crişana şi Dobrogea, mixte în Maramureş şi Muntenia şi mai ales ninsori în Transilvania, Oltenia şi Moldova. Vor fi condiţii de polei. În regiunile intracarpatice şi în zona de munte cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în Banat, Crişana şi local în Transilvania, Moldova şi la munte, cu viteze ce vor atinge la rafală 55...60 km/h şi pe arii restrânse va viscoli sau spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -9 grade în Lunca Dunării până la 7 grade în Dealurile de Vest, iar temperaturile minime, în creştere accentuată faţă de noaptea precedentă, se vor situa între -8 şi 5 grade. În zonele joase, local se va semnala ceaţă şi chiciură. 

În CAPITALĂ sâmbătă valorile termice vor marca o creştere faţă de intervalul anterior, vremea se va menţine rece pentru această perioadă. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în cursul nopţii, când vor fi precipitaţii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -3 sau -2 grade, iar cea minimă, în creştere accentuată faţă de noaptea precedentă, se va situa în jurul valorii de -3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă dimineaţa şi de polei noaptea. 

Sâmbătă LA MUNTE, deşi valorile termice vor creşte, vremea va fi rece pentru această dată. Ziua, cerul va fi variabil, dar începând cu orele serii se va înnora treptat în toate zonele montane. În cursul nopţii se vor semnala precipitaţii pe arii extinse.

Acestea vor fi mixte în Carpaţii Occidentali, unde vor fi condiţii de polei şi sub formă de ninsoare în restul zonei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze ce vor atinge la rafală 55...60 km/h şi pe arii restrânse va viscoli sau spulbera zăpada. Dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, se va semnala ceaţă şi chiciură. 

Duminică în ŢARĂ Vremea va fi în general închisă şi apropiată de normalul termic al perioadei. Vor cădea precipitaţii, predominant ploi în Crişana, Banat şi Maramureş, mixte în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi mai ales ninsori în Oltenia şi Moldova.

Vor fi condiţii de polei. Vântul va mai prezenta intensificări în regiunile vestice şi de răsărit, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică LA MUNTE vremea va fi în general închisă şi apropiată de normalul termic al perioadei. Temporar vor cădea precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi vor fi condiţii de producere a poleiului. Vântul va prezenta intensificări. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici