PROGNOZA METEO: Ninsori, polei şi vânt. Cum va fi vremea vineri, în ţară şi la munte

Deşi valorile termice vor continua să crească, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în special în jumătatea de nord. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor va cuprinde treptat toată ţara, izolat acestea urmând a fi mai abundente, cu precădere în regiunile sud-vestice, în zona deluroasă din sud, precum şi la munte, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

3562 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Ninsori, polei şi vânt. Cum va fi vremea vineri, în ţară şi la munte

PROGNOZA METEO: Ninsori, polei şi vânt. Cum va fi vremea vineri, în ţară şi la munte (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În extremitatea sudică şi de sud-est în partea a doua a nopţii precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi se va depune polei. Vântul va avea intensificări în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi temporar în restul teritoriului, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate pe litoral. Minimele termice se vor încadra de la -16...-15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni până la 0...2 grade pe litoral.

La Bucureşti:

Deşi temperatura aerului va continua să crească uşor, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea unele intensificări. Spre sfârşitul intervalului precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ploaie favorizând producerea de polei. Temperatura maximă va fi de -7...-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -6 grade.

La munte:

Deşi valorile termice vor continua să crească uşor, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor, izolat mai abundente, va cuprinde treptat toată zona montană. Vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi la rafală 90 km/h, viscolind sau spulberând trecător zăpada.

Vezi cum va fi vremea în oraşul tău, pe Apropo.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici