PROGNOZA METEO: Vreme răcoroasă şi în general instabilă. Ce temperaturi vor fi joi şi vineri

Joi vremea va fi răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, dar şi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate şi va ploua pe parcursul zilei în cea mai mare parte a ţării, iar spre seară şi în cursul nopţii, ploile se vor semnala cu precădere în regiunile sudice şi la munte.

1019 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Vreme răcoroasă şi în general instabilă. Ce temperaturi vor fi joi şi vineri

PROGNOZA METEO: Vreme răcoroasă şi în general instabilă. Ce temperaturi vor fi joi şi vineri(Imagine: Marius Dumbrava/Mediafax Foto)

Vor fi mai ales averse, însoţite după-amiaza şi noaptea în sud şi în zona montană de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vor fi condiţii de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp, în special în sudul teritoriului şi în zona de munte. Trecător, la altitudini de peste 1700 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate în sud-est spre 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

La Bucureşti vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă.

Cerul va avea înnorări mai accentuate după-amiaza şi în cursul nopţii când se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, iar vântul se va intensifica temporar.

Temperatura maximă  va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă în jur de 11 grade.

Vineri vremea va fi răcoroasă.

Mai ales în cursul zilei, cerul va prezenta înnorări în Oltenia şi Muntenia, unde pe arii relativ extinse va mai ploua.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când pe arii restrânse, îndeosebi în zona de munte vor mai fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, mai ridicate pe litoral.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici