Program de guvernare: Finalizarea secţiunilor de autostradă aflate în construcţie, şi realizarea unui pod Brăila-Galaţi

Guvernul Ponta a înscris în programul de guvernare finalizarea autostrăzilor Bucureşti - Ploieşti şi Cernavodă - Constanţa, realizarea studiului de prefezabilitate pentru Autostrada Sudului şi lansarea în regim de concesiune a proiectului Pod rutier peste Dunăre la Brăila–Galaţi.

1444 afișări
Imaginea articolului Program de guvernare: Finalizarea secţiunilor de autostradă aflate în construcţie, şi realizarea unui pod Brăila-Galaţi

Program de guvernare: Finalizarea secţiunilor de autostradă aflate în construcţie, şi realizarea unui pod Brăila-Galaţi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Documentul depus joi seară la Parlament include finalizarea secţiunilor de autostradă şi a centurilor ocolitoare aflate în construcţie (Autostrada Bucureşti-Ploieşti, Autostrada Cernavodă-Constanţa, varianta de ocolire Deva-Orăştie la standard de autostradă, centurile cu profil de autostradă Arad şi Constanţa), a unor proiecte de reabilitare a drumurilor naţionale în curs de execuţie, precum şi finalizarea altor obiective de infrastructură.

VEZI DOCUMENTUL INTEGRAL

Guvernul vrea să înceapă şi lucrările de execuţie pentru tronsoanele de autostradă, cu finanţare europeană, aflate pe Coridorul IV Pan-European: (Timişoara-Lugoj, Lugoj-Deva), precum şi pentru lucrările de modernizare a drumurilor naţionale DN 66 Bumbeşti-Jiu-Petroşani şi DN 76 Şoimus -Vârfurile.

Tododată, îşi propune realizarea studiului de prefezabilitate pentru construcţia Autostrăzii Sudului: Bucureşti - Alexandria - Slatina - Craiova - Timisoara; demararea procedurilor în vederea atribuirii contractului de concesiune pentru realizarea mai multor proiecte de infrastructură: Centura Bucureşti la profil de autostradă, Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, Autostrada Comarnic-Braşov; lansarea în regim de concesiune a proiectului Pod rutier peste Dunare la Brăila-Galaţi.

De asemenea, vrea să înceapă ultima etapă de reabilitare a celor 1.200 de km de drumuri naţionale, aflate pe rute secundare, care nu au fost cuprinse in programele de reabilitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici