Program prelungit la vizitarea Palatului Parlamentului

Vizitarea Palatului Parlamentului, în cadrul evenimentului "Parlament deschis", va fi prelungita cu o oră, până la ora 17.00, potrivit deciziei organizatorilor, după ce până la ora 14.00 prin clădire trecuseră aproximativ 10.000 de oameni.

411 afișări
Imaginea articolului Program prelungit la vizitarea Palatului Parlamentului

Program prelungit la vizitarea Palatului Parlamentului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor a organizat sâmbătă şi duminică, a şasea ediţie a evenimentului "Parlament deschis", de această dată vizitatorii având acces la câteva spaţii care nu fac parte, în mod obişnuit, din circuitul de vizitare, respectiv Cabinetul Preşedintelui Camerei Deputaţilor, sala de plen, salonul oficial "I.G.Duca" şi sala "Mihai Viteazu".

Grupurile de vizitatori au avut acces, de asemenea, în sălile reprezentative pentru activitatea Camerei Deputaţilor - "I.I.C. Brătianu", "Take Ionescu", "Unirii", "Al.I.Cuza", "Spiru Haret", "Nicolae Iorga", "Nicolae Bălcescu" şi "Galeria de Onoare", precum şi în Muzeul Parlamentului.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a însoţit, duminică, în jurul prânzului, unul dintre grupurile sosite să viziteze Palatul Parlamentului.

Încă de la început, Anastase a luat de mână doi copii care veniseră cu părinţii să viziteze clădirea, împreună cu care a intrat sălile din Palat, gestul său determinând remarci ale oamenilor care îi urau să aibă, la rândul său, copii. Ajunsă în cabinetul său, împreună cu grupul de vizitatori, preşedinta Camerei le-a oferit celor doi copii, un băiat şi o fetiţă, două iconiţe pe care le-a primit, la rândul său, care să le poarte noroc şi să îi ocrotească.

Întrebată dacă gestul său de a lua doi copii de mână în vizita prin Palat indică faptul că şi-ar dori gemeni, Anastase a răspuns afirmativ.

"Mi-aş dori mult gemeni. Mama mea are frate geamăn, aşa că mi-aş dori şi eu o fetiţă şi un băiat", a afirmat ea.

Evenimentul "Parlament deschis" a decurs fără incidente în pofida numărului mare de vizitatori, singurele busculade fiind înregistrate la împărţirea de către organizatori vizitatorilor a fotografiilor surprinse în timpul vizitei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici