Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore

Din 15 ianuarie 2024, programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore, informează, miercuri, Consiliul Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

315 afișări
Imaginea articolului Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore

Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va fi prelungit la 16 ore

Conducerea Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA a transmis miercuri conducerii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi Consiliului Judeţean Braşov o adresă prin care este reconfirmată extinderea programului de funcţionare, în conformitate cu decizia convenită de comun acord de către oficialii ROMATSA, cei ai Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR), ai Consiliului Judeţean Braşov şi AIBG în cadrul întâlnirii din 30 octombrie.

„Vă reconfirmăm şi prin prezenta adresă că ROMATSA va întreprinde toate demersurile necesare care îi revin în responsabilitate pentru implementarea noului program începând cu această dată”, se menţionează în document.

Conducerea ROMATSA precizează că „în ceea ce priveşte operarea CAT Il la AIBG, vă comunicăm faptul că ROMATSA a transmis deja la AACR documentaţia aferentă aprobării procedurii LVP. După aprobarea acestei proceduri de către AACR şi publicarea informaţiilor necesare în AIP Romania, va fi posibilă operarea CAT Il la AIBG”.

În documentul semnat de directorul general Adrian Cojoc se mai afirmă că „ROMATSA a depus şi depune în continuare toate eforturile pentru succesul Aeroportului Braşov şi sprijinirea activităţii companiilor aeriene, în condiţii de deplină siguranţă”.

Şerban Todorică-Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a salutat confirmarea oficială a prelungirii programului după care va funcţiona Aeroportul începând din 15 ianuarie 2024.

„ROMATSA şi-a respectat cuvântul, reconfirmând o certitudine pe care o aveam încă din 30 octombrie. (...) La fel cum ne-am implicat total ca autoritate publică judeţeană în construirea şi operaţionalizarea acestui obiectiv esenţial pentru judeţul nostru şi întreaga zonă, la fel ne vom implica şi de acum înainte şi vom face toate demersurile necesare, astfel încât Aeroportul să funcţioneze eficient şi să asigure companiilor interesate să opereze zboruri spre şi dinspre Braşov, precum şi pasagerilor noştri toate serviciile necesare. Ne vom asigura că indiferent de persoana aflată la conducerea AIBG, ea va face tot ceea ce îi va sta în putere pentru a optimiza şi a rentabiliza activitatea aeroportuară prin atragerea de noi companii aeriene şi deschiderea de noi destinaţii”, declară preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin.

Şeful administraţiei judeţene spune că în următoarea perioadă este prioritară fructificarea la maximum a programului de 16 ore, orarul de funcţionare valabil din 15 ianuarie 2024 urmând să acopere necesităţile companiilor aeriene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici