Programul naţional de creştere a natalităţii: peste 1.000 de sarcini în evoluţie şi 52 de naşteri

Peste 10.000 de dosare au fost eligibile, 1.010 de sarcini în evoluţie şi 52 de naşteri, în anul 2023, de la lansarea Programului Social de Interes Naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure pentru creşterea natalităţii.

117 afișări
Imaginea articolului Programul naţional de creştere a natalităţii: peste 1.000 de sarcini în evoluţie şi 52 de naşteri

Programul naţional de creştere a natalităţii: peste 1.000 de sarcini în evoluţie şi 52 de naşteri

La un an şi două săptămâni de la lansarea Programului Social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă că la data de 19 decembrie au fost înregistrate 52 de naşteri şi 1.010 sarcini în evoluţie.

De asemenea, numărul de 10.000 de dosare eligibile aferente anului 2023 a fost atins.

„Pe parcursul acestui an au fost înregistrate peste 25.000 de solicitări pentru accesarea sprijinului financiar de 15.000 de lei destinat procedurilor de fertilizare in vitro. De la începutul programului, au fost făcute 2.445 de deconturi la farmacii şi 2.134 de deconturi la clinici pentru proceduri medicale. Amintim că sprijinul se acordă sub forma a două vouchere pe suport de hârtie, în cuantum de 15.000 de lei”, transmite Ministerul Familiei, într-un comunicat de presă.

Astfel, un voucher în valoare de 5.000 de lei va fi destinat achiziţionării de medicamente specifice, iar al doilea voucher, în suma de 10.000 de lei, va fi folosit pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici