Programul pentru creşterea natalităţii: Ministerul Familiei a primit până acum 4.000 de solicitări

Ministerul Familiei a primit aproape 4.000 de solicităr,i până în acest moment, în cadrul programului social pentru creşterea natalităţii, anunţă ministrul Familiei, Gabriela Firea.

460 afișări
Imaginea articolului Programul pentru creşterea natalităţii: Ministerul Familiei a primit până acum 4.000 de solicitări

Programul pentru creşterea natalităţii: Ministerul Familiei a primit până acum 4.000 de solicitări

„Doar în primele 3 minute au intrat 800 de mesaje, adică aproape 4 pe secundă. În unele cazuri, este posibil să nu fi ajuns încă mesajul de confirmare din cauza numărului foarte mare de mesaje sosite în acelaşi timp”, a postat Gabriela Firea pe Facebook.

Mesajele au început să fie înregistrate, iar toate dosarele vor primi în cel mai scurt timp numărul de înregistrare, spune ministrul. În cazul dosarelor transmise de mai multe ori va fi luat în calcul doar primul transmis.

„Vreau să liniştesc persoanele care e posibil să fi transmis dosarele incomplete sau cu documente neconforme. Nimeni nu este descalificat din start şi, după analiza dosarului, va avea la dispoziţie 5 zile să îl completeze, aşa cum prevede regulamentul”, a adăugat Firea.

MInistrul mai spune că lista clinicilor înscrise în program se modifică zilnic, în funcţie de cum se semnează contractele între clinici şi compania care emite voucherele. „Vă asigur că nu trebuie să intre nimeni în panică dacă nu-şi regăseşte pe listă clinica aleasă pentru că în fiecare zi completăm lista. Unităţile sanitare care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate se pot înscrie în continuare în program, procesul de selecţie fiind deschis pe toată perioada de derulare a proiectului. De asemenea, în scurt timp, vom publica şi lista farmaciilor înscrise în program şi de unde vor putea fi cumpărate tratamentele medicamentoase prescrise de medici”.

Programul va continua şi anul viitor. „În 2023 aşteptăm dosarele începând cu 9 ianuarie, ora 08:00. Condiţiile rămân aceleaşi, iar regulamentul şi restul documentelor necesare se găsesc pe site-ul ministerului”.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
natalitate,
program,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici