Proiect adoptat de deputaţi: şoferii pot folosi doar telefoane cu handsfree când se află la volan / Amenzile stabilite

  • Mai exact, conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere.
  • Proiectul merge la şeful statului pentru promulgare şi trebuie să apară în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.
1834 afișări
Imaginea articolului Proiect adoptat de deputaţi: şoferii pot folosi doar telefoane cu handsfree când se află la volan / Amenzile stabilite

Proiect adoptat de deputaţi: şoferii pot folosi doar telefoane cu handsfree când se află la volan / Amenzile stabilite

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, cu unanimitate de voturi proiectul de lege care interzice şoferilor folosirea telefoanelor atunci când se află la volan, cu excepţia celor prevăzute cu handsfree.

Mai exact, conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere.

Cei care nu respectă legea pot primi amenzi cuprinse între 580 de lei şi 725 dar şi patru puncte de penalizare. Asta doar în cazul în care eşti surprins utilizand in orice fel telefonul mobil. Dacă încalci o regulă de circulaţiei în timp ce umbli la telefon rişti si suspendare dreptului de a conduce o maşina timp de 30 de zile.

Proiectul merge la şeful statului pentru promulgare şi trebuie să apară în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici