Proiect de lege pentru acordarea unei pauze de masă obligatorii, de două ore, pentru studenţi

Deputatul PDL Mircia Giurgiu va depune în Parlament un proiect de lege care prevede acordarea unei pauze de masă obligatorii, pentru studenţi, cu o durată de două ore.

273 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege pentru acordarea unei pauze de masă obligatorii, de două ore, pentru studenţi

Proiect de lege pentru acordarea unei pauze de masă obligatorii, de două ore, pentru studenţi (Imagine: Mediafax Foto)

Giurgiu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul este elaborat în colaborare cu preşedintele Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojiţă, şi cu preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Nicolae Hâncu.

Bojiţă a declarat că pauza de masă de prânz ar trebui să dureze circa două ore.

"Pentru sănătatea studenţilor este important să ştim când şi cum se alimentează aceştia. Nu va fi o problemă ca, în momentul în care se stabilesc orarele de cursuri la universităţi, să existe o pauză de prânz de două ore, pentru ca studenţii să ia masa de prânz", a afirmat Bojiţă.

Potrivit acestuia, măsura este necesară în condiţiile în care s-a înregistrat o creştere a cazurilor de gastrită şi ulcer în rândul tinerilor.

La rândul său, Nicolae Hâncu a precizat că un student care intră dimineaţă la cursuri are nevoie de o pauză de masă la prânz, în condiţiile în care cursurile durează, uneori, până seara.

"Ar fi bine să facem un sondaj cu organizaţiile studenţilor să vedem şi care este punctul lor de vedere faţă de acest proiect", a spus Hâncu.

Deputatul PDL Mircea Giurgiu a precizat că pauza de masă pentru elevi ar trebui prelungită de la 20 la 30 de minute.

Proiectul ar putea fi depus în Parlament în lunile următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici