Proiect: Educaţie de prim ajutor în şcoli şi o zi liberă pentru angajaţii care participă la cursuri

Deputatul Alin Apostol depune în Parlament două proiecte care prevăd predarea educaţiei de prim ajutor în şcoli, iar al doilea propune ca angajaţii care urmează cursuri de prim ajutor să poată solicita o zi liberă, iar angajatorii să-şi poată deconta, din impozitul pe profit, zilele libere.

168 afișări
Imaginea articolului Proiect: Educaţie de prim ajutor în şcoli şi o zi liberă pentru angajaţii care participă la cursuri

Proiect: Educaţie de prim ajutor în şcoli şi o zi liberă pentru angajaţii care participă la cursuri

Pentru a preîntâmpina tragedii, precum cea de la Cluj, unde o elevă a murit înecată cu un jeleu, USR depune, la iniţiativa deputatului Alin Apostol, două proiecte de lege pentru ca tot mai mulţi români să aibă noţiuni de prim ajutor. Un proiect prevede predarea educaţiei de prim ajutor în şcoli, iar al doilea propune ca angajaţii care urmează cursuri de prim ajutor să poată solicita o zi liberă, iar angajatorii să-şi poată deconta, din impozitul pe profit, zilele libere astfel acordate, potrivit unui comunicat de presă.

„Educaţia de prim ajutor salvează vieţi. Este primul pas pe care îl putem face - să pregătim generaţiile viitoare să fie pregătite. De când am preluat mandatul, lucrez pentru a introduce Educaţia de prim ajutor în şcolile noastre. Îmi doresc ca toţi copiii să fie pregătiţi să acorde ajutor în situaţii limită. Să poată salva vieţi dacă situaţia o cere. Dar, pentru asta, trebuie ca Educaţie de prim ajutor să fie o materie atractivă, predată de specialişti cu pregătire psihopedagogică şi cu o bază practică. Copiii au nevoie să înţeleagă, să vadă, să exerseze, nu să înveţe pe de rost”, declară deputatul USR Alin Apostol.

Proiectul de lege a fost scris în urma întrevederilor avute de deputatul USR cu experţi în prim ajutor, atât din partea Crucii Roşii, cât şi din partea DSU, cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Administraţiei Prezidenţiale.

Al doilea proiect depus propune ca angajaţii care vor să urmeze cursuri de prim ajutor să poată solicita angajatorului o zi liberă, pentru participarea la acestea, iar angajatorul să poată deconta integral la stat, din impozitul pe profit, zilele libere astfel acordate.

„70.000 de români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor. Am gândit un mecanism prin care nici să nu obligăm, nici să nu împovărăm angajatorii. Îi încurajăm pe cei care vor să urmeze cursuri de prim ajutor astfel încât, în situaţia producerii unor incidente, să poată ajuta pe cei în nevoie”, precizează Alin Apostol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
apostol,
usr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici