Proiect-pilot al Primăriei Bucureşti: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat, miercuri, proiectul-pilot în care autobuzele de pe trei linii intens circulate, 135, 182 şi 330, vor putea circula pe linia de tramvai.

393 afișări
Imaginea articolului Proiect-pilot al Primăriei Bucureşti: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai

Proiect-pilot al Primăriei Bucureşti: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai

„Începând de azi autobuzele pot să circule direct pe culoarul unic realizat de linia de tramvai, preexistent deja. Este un proiect la care lucrăm de doi ani de zile, pentru că acest lucru nu a fost posibil până acum, deoarece au fost necesare modificări la Codul Rutiier. Acum autobuzele pot circula legal, făr niciun fel de problemă, pe linia de tramvai. Ne-am dori ca într-o perioadă foarte scurtă toată linia de tramvai să poată fi folosită şi pentru autobuze”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a spus că proiectul pilot se desfăşoară pe inelul central al Capitalei.

„Autobuzele merg mult mai bine, mult mai repede, mult mai comod, astfel încât călătorii ajung mai devreme cu 30%. De asemenea, călătorii pot să schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai repede, deoarece sunt staţii comune”, a mai spus Firea.

Într-o primă etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate şi cu un flux mare de călători, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu îşi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 şi 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 şi 46, utilizând şi staţiile acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici