Proiectele din cadrul Programului naţional de dezvoltare locală nu vor mai necesita aviz suplimentar dacă indicatori tehnico-economici sunt aprobaţi

Proiectele din cadrul Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL) nu vor mai necesita obţinerea unui aviz suplimentar, prevăzut de ordonanţa de urgenţă privind derularea acestui program, dacă indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi conform legii de către autorităţi.

225 afișări
Imaginea articolului Proiectele din cadrul Programului naţional de dezvoltare locală nu vor mai necesita aviz suplimentar dacă indicatori tehnico-economici sunt aprobaţi

Proiectele din cadrul Programului naţional de dezvoltare locală nu vor mai necesita aviz suplimentar dacă indicatori tehnico-economici sunt aprobaţi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Modificarea a fost introdusă de Guvern prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de marţi.

"Prin ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern se abrogă prevederea din OUG 28/2013 care instituia obligativitatea obţinerii unui aviz suplimentar, în condiţiile în care indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi în concordanţă cu prevederile legale de către autorităţile nominalizate în mod expres de lege", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Conform OU 28/2013, pentru obiectivele de investitii noi, beneficiarii sunt obligaţi să transmită Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice documentaţiile tehnico-economice, întocmite în conformitate cu HG 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii, şi cu respectarea standardelor de cost în vigoare, documentaţii care sunt finanţate şi aprobate de beneficiari. Obiectivele de investiţii noi se avizează în Consiliul tehnico-economic al ministerului.

Aceeaşi ordonanţă din 2013 mai prevede că, în vederea decontării fondurilor alocate de la bugetul de stat, unităţile administrativ-teritoriale transmit solicitările de fonduri la consiliile judeţene, care, după verificarea documentaţiilor specifice, le avizează şi le transmit în mod centralizat ministerului, pe domenii specifice din cadrul fiecărui subprogram.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici