Proiectil activ din cel de-al doilea război mondial, găsit pe Valea Cerbului

Un turist a găsit, duminică seară, într-o pădure de pe Valea Cerbului din Bucegi un proiectil în stare de funcţionare, provenind din cel de-al doilea război mondial, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă afirmând că proiectilul reprezenta un pericol foarte mare de explozie.

121 afișări
Imaginea articolului Proiectil activ din cel de-al doilea război mondial, găsit pe Valea Cerbului

Proiectil activ din cel de-al doilea război mondial, găsit pe Valea Cerbului (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Salvamontistul George Cotinghiu de la Serviciul Salvamont Buşteni a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că salvamontiştii au fost anunţaţi duminică seară că un turist care se afla pe munte, pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi, a descoperit într-o pădure un proiectil.

Conform sursei citate, salvatorii montani au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Şeful echipei pirotehnice a ISU Prahova, plutonierul adjutant Daniel Prunoiu, a declarat că este vorba despre un proiectil în greutate de 22 de kilograme, cu calibrul de 122 de milimetri, care a fost găsit într-o râpă la aproximativ 40 de metri de principala potecă turistică de pe Valea Cerbului. Acesta a adăugat că proiectiul fusese tras, însă nu a explodat şi reprezenta un pericol foarte mare de explozie.

Reprezentanţii ISU nu au intervenit duminică seară pentru ridicarea proiectulului întrucât nu au voie să desfăşoare asemenea operaţiuni pe întuneric. Luni dimineaţă, proiectilul a fost ridicat de către o echipă specială a ISU, în prezent proiectilul fiind transportat către un poligon unde va fi detonat în condiţii de siguranţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici