Proiectul care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare, adoptat în Comisia pentru Muncă

  • Proectul a fost iniţiat de de deputaţii Oana Ţoiu şi Radu Molnar.
  • Propunerea a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, Consiliul Economic şi Social, Comisia de Sănătate şi Comisia de Buget.
778 afișări
Imaginea articolului Proiectul care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare, adoptat în Comisia pentru Muncă

Proiectul care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare, adoptat în Comisia pentru Muncă

Proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”, care a fost iniţiat de deputaţii Oana Ţoiu şi Radu Molnar, a fost votat adoptat în unanimitate în Comisia pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială.

Propunerea a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, Consiliul Economic şi Social, Comisia de Sănătate şi Comisia de Buget.

Urmează votul în Senat şi dezbaterea din Camera Deputaţilor.

Proiectul prevede acordarea unei zile libere plătite, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării şi a rapelului, atât în cazul angajaţilor din sistemul public, cât şi cel privat; În cazul elevilor şi al studenţilor, se acordă o zi în care sunt scutiţi de frecvenţă.

„De aceste drepturi beneficiază şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului/persoanei cu dizabilităţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 18 ani sau a persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani. Ziua liberă pentru vaccinare nu se acordă în situaţia angajaţilor care sunt vaccinaţi la locul de muncă prin grija angajatorului”, a anunţat deputatul USR PLUS Oana Ţoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici