Proiectul Centura Verde Bucureşti-Ilfov, atacat cu „amendamente toxice”

Centura Verde Bucureşti-Ilfov, proiectul de sănătate publică iniţiat şi dus mai departe de alpinistul Alex Găvan, a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional.

1832 afișări
Imaginea articolului Proiectul Centura Verde Bucureşti-Ilfov, atacat cu „amendamente toxice”

Proiectul Centura Verde Bucureşti-Ilfov, atacat cu „amendamente toxice”

Forma agreată de Alex Găvan şi de colaboratorii lui împreună cu Ministerul Mediului este pe cale să sufere modificări.

Amendamente venite peste rând ameninţă să le „bruieze” pe cele deja dezbătute şi convenite de comun acord.

Ziua importantă pentru soarta proiectului este marţi.

„Proiectul de lege ce vizează protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi Bucureşti-Ilfov, a ajuns la Comisia de Mediu a Camerei Deputaţilor. Forma cu care Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde s-a prezentat în comisie este cea co-creată şi agreată împreună cu Ministerul Mediului - România.

Amendamentele au fost dezbătute şi votate separat, punct cu punct, fiecare cu unanimitate.

Pentru raportul comisiei, element care influenţează fundamental votul în plen care se va întâmpla, în curând, în Camera Deputaţilor - forul decizional, s-a cerut amânarea cu o săptămână, urmand să fie întocmit la şedinţa de marţea viitoare.

E fundamental să considerăm interesul public şi nu interese speciale. Pentru asta, potenţialul pentru amendamente toxice care să modifice forma deja agreată cu ministerul este real şi îngrijorător”, scrie pe contul său de Facebook coordonatorul proiectului, Alex Găvan.

„Toţi cei care vă doriţi aer curat în Bucureşti şi împrejurimi, pentru sănătate şi viitor, pentru binele nostru cel mai înalt, dacă consideraţi, dacă simţiti, vă puteţi exprima susţinerea faţă de proiectul de lege în forma în care el a fost agreat cu ministerul la adresa de email a comisiei de mediu: cp.mediu@cdep.ro”, adaugă Găvan despre proiectul de sănătate publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici