Proiectul Centura Verde, dus până la Palatul Cotroceni. Lipseşte o singură semnătură

Iniţiatorul proiectului de mediu, Alex Găvan, susţine că liderul PSD Marcel Ciolacu evită să-şi pună semnătura.

352 afișări
Imaginea articolului Proiectul Centura Verde, dus până la Palatul Cotroceni. Lipseşte o singură semnătură

Alex Găvan, la microfon FOTO: Facebook

Proiectul Centura Verde Bucureşti-Ilfov, care protejează pădurile existente în jurul Capitalei, mai are nevoie de o singură semnătură, cea a premierului Marcel Ciolacu, liderul PSD şi premierul României.

„La invitaţia Administraţiei Prezidenţiale am făcut o pledoarie pentru Centura Verde Bucureşti-Ilfov, în cadrul unui eveniment la care au participat Preşedintele României, Klaus Iohannis, Preşedintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi Ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Centura Verde Bucureşti-Ilfov este un proiect de sănătate publică cu o puternică componentă socială şi antipoluare, cât şi de mitigare a efectelor schimbărilor climatice, parte a unei soluţii sistemice ce presupune şi o semnificativă componentă de mediu.

Cu acest prilej, ca fondator şi reprezentant al Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, platformă ce însumează sub umbrela sa peste 150 de organizaţii şi persoane publice, am refăcut invitaţia către Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, de a semna Memorandum-ul pentru Aer Curat, Sănătate şi Viitor. Documentul, în şapte puncte, conţine proiectul de lege ce vizează protejarea pădurilor din Ilfov şi soluţii complementare pentru combaterea poluarii din capitală şi zona înconjurătoare, cât şi din alte oraşe ale ţării.

Semnatura liderului PSD este singura semnătură definitorie de care locuitorii Bucureştiului şi Ilfovului mai au nevoie în acest moment pentru ca protejarea pădurilor deja existente în Ilfov, piatra de temelie a viitoarei Centuri verzi, să devină realitate în următoarele câteva săptămâni.

Centura Verde Bucureşti-Ilfov reprezintă un proiect pe care dacă acum nu îl tratăm cu maximă prioritate şi seriozitate, viitorul ni-l va impune oricum, la un cost de sănătate, economic, ecologic şi etic înmiit”, scrie pe Facebook iniţiatorul proiectului, Alex Găvan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici