Proiectul privind sterilizarea câinilor şi pisicilor a fost retras

Proiectul privind sterilizarea şi înregistrarea câinilor şi pisicilor a fost retras, vineri, din dezbaterea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierii PSD motivând că proiectul în forma propusă nu respectă drepturile proprietarilor de animale.

30 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind sterilizarea câinilor şi pisicilor a fost retras

Proiectul privind sterilizarea câinilor şi pisicilor a fost retras (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre privind controlul reproducţiei câinilor şi pisicilor în municipiul Bucureşti va fi rediscutat în perioada următoare în Comisia de ecologie din Primăria Capitalei, după care va fi reintrodus în dezbaterea CGMB.

La dezbaterea publică a proiectului, părerile au fost împărţite, proprietarii de câini şi pisici susţinând că li se încalcă drepturile, în timp ce reprezentanţii ONG-urilor au spus că sterilizarea şi înregistrarea acestora este singura cale de a scăpa de animalele fără stăpân.

Potrivit proiectului, persoanele fizice şi juridice care deţin câini şi pisici în vârstă de peste şase luni, în incinte private, fără drept de montă şi neînregistrate în cadrul Asociaţiei Chinologice, au obligaţia de a le steriliza, identifica şi înregistra în baza unică de date a Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân (ASAS), începând cu data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

Totodată, bucureştenii care deţin câini şi pisici în vârstă de peste şase luni, în incinte private, cu drept de montă, înregistrate în cadrul asociaţiei chinologice şi telinologice, au obligaţia de a le înregistra în baza ASAS.

Termenul de sterilizare şi înregistrare în baza unică de date este de şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Citeşte şi

Bucureştenii, obligaţi să îşi sterilizeze câinii şi pisicile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici