Propagandă teroristă, interceptată pe 35 de site-uri de Poliţia Română, sub coordonarea Europol

Poliţiştii români, împreună cu parteneri din Belgia, Franţa şi Olanda, sub coordonarea Europol, au interceptat, în perioada 29-30 septembrie, mii de mesaje ce incitau la acţiuni teroriste, promovate pe 35 de site-uri, anunţă IGPR.

593 afișări
Imaginea articolului Propagandă teroristă, interceptată pe 35 de site-uri de Poliţia Română, sub coordonarea Europol

Propagandă teroristă, interceptată pe 35 de site-uri de Poliţia Română, sub coordonarea Europol (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Poliţiştii români, împreună cu omologii din Belgia, Franţa şi Olanda, sub coordonarea Europol, au identificat 1.814 mesaje care incitau la acţiuni teroriste, promovate în 9 limbi, pe 35 de platforme online. Acestea au fost reclamate administratorilor platformelor, pentru a fi îndepărtate.(...)Din datele existente reiese că membrii grupărilor teroriste folosesc şi reţelele de socializare pentru radicalizarea, recrutarea şi instigarea la acţiuni extremiste.", se arată în comunicatul remis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată precizează că, în acest context, a fost convocată şi o întâlnire, la Haga, între specialiştii în combaterea terorismului din cinci ţări, printre care şi România. Scopul întâlnirii a fost acela de a identifica şi de a lua măsuri pentru îndepărtarea de pe internat a mesajelor care incită la acţiuni teroriste şi violente, mai adăugă IGPR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici