Protecţia Consumatorilor şi marile reţele comerciale anunţă măsuri speciale în această perioadă

359 afișări
Imaginea articolului Protecţia Consumatorilor şi marile reţele comerciale anunţă măsuri speciale în această perioadă

Afişarea distanţei dintre persoane, prezentarea la vânzare a produselor vrac feliate în folie protectoare şi recomandarea plăţii cu cardul în loc de cash, sunt doar câteva dintre măsurile discutate şi recomandate de ANPC şi AMRCR pentru a evita răspândirea coronavirusului în magazine.

În contextul respectării măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus Covid-19, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor (ANPC) şi ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din Romania (AMRCR) au dezbătut modul în care s-au implementat prevederile ultimelor ordonante militare.

De asemenea, s-a hotărât afişarea, în mod unitar, a distanţei dintre persoane, conform Ordonanţei militare nr. 3, precum şi ca produsele vrac feliate, în magazine, să fie prezentate la vânzare ambalate în folie protectoare.

ANPC şi AMRCR au stabilit să adreseze recomandarea către consumatori să folosească preponderant cardurile bancare, pentru efectuarea plăţilor în magazine, în detrimentul banilor cash, cu potential crescut microbian.

O altă recomandare este aceea ca toţi consumatorii să folosească mănuşile de unică folosinţa la manevrarea alimentelor vrac.

În ultimele zile, echipe de comisari ai ANPC au continuat verificările în alte unităţi de comercializare ale marilor retaileri şi astfel de acţiuni vor continua.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici